Hóbagoly kör Zalaegerszeg – 12 km

Zalaegerszeg első instant köre, amely magába foglalja a kertvárosi és landorhegyi városrészt, valamint Alsóerdőt és Bazitát, melynek csúcspontja a monumentális TV torony. Bár a tornyot a teljesítés során nem kell megmászni (kivéve, ha közben kedved támad megnézni a gyönyörű panorámát, vagy felfrissítenéd magad egy üdítőitallal), a szintemelkedés így is majdnem eléri a 250 métert. Az útvonal kényelmesen gyalogolva körülbelül 2,5 óra alatt, futva, teljesítménytől függően, 1-1,5 óra alatt teljesíthető.

Nevezés:
Nevezés kizárólag a honlapon keresztül adható le. A nevezési lap kitöltése után kapni fogsz egy e-mailt, melyben megtalálod a nevezési díj befizetésével kapcsolatos részleteket. A nevezési díj beérkezését követően 48 órán belül aktiváljuk a nevezésed, ettől kezdve bármikor teljesítheted a kört. A sikeres befizetésről újabb e-mailt küldünk, amelyben találni fogsz egy nevezési azonosítót is. Erre az azonosítóra, valamint az előzetesen kapott rajtszámodra szükséged lesz az érem átvételénél, így az ügyintézés megkönnyítésének érdekében ezeket teljesítés előtt jegyezd fel magadnak valahova!

Útvonal:
A kör kezdő és egyben befejező pontja az Exkluzív Desszert cukrászda, itt veheted át a teljesítésért járó érmedet is. A nyitvatartási időről a következő linken tájékozódhatsz: https://www.facebook.com/exkluzivdesszert

A kör elsőként a landorhegyi városrészt érinti, mely sík bicikliútjaival könnyed bemelegítést kínál a TV toronyhoz vezető emelkedő előtt. A lakóházakat lassan elhagyva megérkezünk Alsóerdőre, ahol továbbra is fákkal szegélyezett bicikliúton haladhatunk tovább. Rövidesen át kell kelnünk az Alsóerdei úton, hogy megmászhassuk a toronyhoz vezető emelkedőt. Figyelem: az út gyalogátkelővel nem biztosított, így kérlek, minden esetben óvatosan közelítsd meg ezt az útszakaszt! A ………… folytatjuk tovább utunkat felfelé a kavicsos szerpentinen. Először csak távolról mutatja meg magát nekünk a torony, azonban rövidesen már a lábánál találjuk magunkat. A tornyot megkerülve visszaindulunk ugyanazon az útvonalon, melyen feljöttünk. Figyelem: a kavicsos út esős idő után csúszóssá, sárossá válhat, így mindig olyan tempót válassz, amelyet még biztonságosnak tartasz! A sorompót elhagyva visszatérünk az erdei bicikliútra, majd hamarosan Landorhegy és Kertváros elágazásához érkezünk. Ekkor már nem azon az úton megyünk vissza, amelyen érkeztünk, hanem megcsodáljuk a Kertváros környékét is. A nagy emelkedő után még egy kisebbet le kell küzdenünk, de ezt követően kellemes lejtőn pihenhetjük ki a fáradalmakat. A városi uszodához érkezve jobbra fordulunk és visszaindulunk a cukrászda felé, ahol átvehetjük jól megérdemelt jutalmunkat.

Teljesítés igazolása:

Frissítés:

A vízvétel közkutak segítségével oldható meg:

  1. Göcseji út: A Szent Ilona kápolna kerítése mellett
  2. Alsóerdei út: Az Alsóerdei Szabadidős és Ifjúsági Központ mellett, a bicikliút mentén

Felelősségvállalás: